dilluns, 21 de setembre del 2009

Segur del tot

El rellotge de mà que li havia regalat el seu avi no parava d'avançar. Els minuts seguien marxant sense acomiadar-se, i ella, el més important, no arribava. La pluja, mentrestant, tampoc cessava i el seu estat de nerviosisme no feia res més que prendre-li les poques ungles que li quedaven. I si li havia passat alguna cosa? I si el cotxe se li havia parat? Si no tenia bateria al mòbil i no el podia trucar? Sempre tan pessimista. Tranquil.

Segur que no li ha passat res, que només s'ha endarrerit, com sempre. Segur que ella ha mirat el rellotge i ha vist que tenia mitja hora. De sobres! I sí, ha decidit dutxar-se. Segur que s'ha ensabonat i ha estat una bona estona sota l'aigua de la banyera sense cortina. Segur que ha desconnectat el mòbil per no rebre trucades d'aquelles que t'interrompen. I sí, segur que també ha desconnectat el xip de la pressa. Llavors, quan s'ha degut cansar de l'aigua calenta, dels sabors de mil olors i dels ulls tancats, ha degut agafar la tovallola blava i s'ha degut passar una bona estona embolicada totalment i asseguda sobre el lavabo. Segur del tot. Ah, i després les dents també han degut tenir el seu llarg moment higiènic.

Ja està! Ja està de la dutxa. Segur que després de deixar la tovallola al terra del bany davant d'una gran bassa d'aigua ha anat corrents, nua, cap a la seva habitació. L'habitació enfocada al nord-est, aquella que té una gran finestra per on ningú la pot espiar. Allí, ha degut obrir l'armari i engegar la música. Sí, un compacte anglès. L'armari li ha degut robar molta estona. Camises, bruses, texans, pantalons llargs, curts i pirates o a mitja cama. Samarretes de ratlles, estampades o amb dibuixets graciosos. Quin hem poso? Segur que s'ha vestit amb tres models diferents, pel cap baix. Segur que s'ha passat molta estona al mirall, i jo, aquí, esperant. Ai, no li haurà passat res? No. Segur que no. Segur que després de vestir-se i d'haver-se preguntat si anava a conjunt amb un dels múltiples collarets que reposen rere la porta d'un armari ha anat al bany una altra vegada.

Assecador, espuma, barra d'ulls, més assecador i més espuma, que no se li bufi el cabell. Ah, i segur que ha estat el moment en què ha vist les arracades que s'havia tret abans de dutxar-se. I després d'això, segur que encara li ha faltat triar una bossa de mà o una motxilla. I omplir-la. De què? No importa. Tan sols omplir-la. I després de tot això, que a ella segur que li ha semblat poc, ha degut mirar el rellotge. Sí, fas tard, reina. Les claus del cotxe i a córrer, sempre vigilant amb la pluja. Clar que no li ha passat res, vaja, segur. Segur del tot. Mira, ja bé. No, no estava patint ni pensant amb tu, no, t'ho prometo. Sí, segur, segur del tot.

1 comentari:

  1. Un plaer tornar-te a tenir entre nosaltres. I tornar-te a llegir, encara més. Fins d'aquí molt poc, que les coses bones es fan esperar però no tant!

    ResponElimina